Fotograaf Wouter Koppen, gastexposant

Maak kennis met….Fotograaf Wouter Koppen, gastexposant tijdens expositie “Door de lens

Als zoon van een fotograaf kwam Wouter Koppen al vroeg in aanraking met fotografie. Het werd een liefde voor het leven. Na een periode in het onderwijs als docent tekenen, belandde Wouter in het reclamevak als creatief directeur. Door hem werd fotografie een belangrijk onderdeel van de bureauservice. Eerst met analoge camera’s en later met de digitale camera. Ontelbare foto’s zijn door hem gemaakt ten behoeve van campagnes, werving en promotie.

Teaser van Fotograaf Wouter Koppen

Daarnaast bouwde hij aan een eigen oeuvre. ‘Fotograaf van het moment’ is wellicht de beste beschrijving voor zijn werk. Zelf zegt hij “ik wil van mijn zien jouw zien maken. Ik wil met je delen als schilder, als vormgever, als fotograaf. Kijk en zie met me mee”.

Ondanks dat Wouter Koppen fotografeert met digitale camera’s, is hij streng in zijn bewerkingsproces. Hij vindt dat een foto een beeld van het betreffende ogenblik moet zijn, een registratie van dat moment, met zo min mogelijk bewerking naderhand.

Met zijn uniek kijk op kleur, vorm, structuur en het bijzondere neemt hij de kijker mee op reis door zijn eigen beleving.

De bekroning op zijn werk was de overzichtstentoonstelling in 2013 in het Van der Togt museum in Amstelveen.

www.wouterkoppen.com

BewarenBewarenBewarenBewaren