Beeldhouwer Bert van Herwijnen, gastexposant

Maak kennis met….Beeldhouwer Bert van Herwijnen, gastexposant tijdens expositie “Door de lens

Beeldhouwkunst heeft me vanaf jongs af aan geboeid. Archipenko, Brancusi, Modigliani en Zadkine hebben beelden gemaakt die me zeer aanspreken. Vooral het werk uit de beginperiode van Osip Zadkine heeft me dusdanig geïnspireerd dat ik besloot zelf te gaan beeldhouwen. Die beelden laten een puurheid zien waarbij de afbeelding van de mensfiguur en de zeggingskracht van het hout volledig tot hun recht komen.

Beeldhouwer Bert van Herwijnen vormt beeld van hout of brons
Beeldhouwer Bert van Herwijnen

Het menselijk lichaam, met name het lichaam van de vrouw, wil ik graag uitbeelden met een eigen vormentaal. Met het beeldhouwen probeer ik uit dat ene harde stuk hout een beeld te creëren dat zeggingskracht heeft, dat sensualiteit, fragiliteit, kracht of ingetogenheid laat zien. De combinatie van anatomie en abstractie staat centraal in mijn werk. Soms laat ik een beeld in brons afgieten en door gebruikmaking van verschillende patina’s krijgt het oorspronkelijke beeld weer een andere uitstraling.

Naast houten en bronzen beelden maak ik ook assemblages: het combineren van verschillende fragmenten tot de juiste compositie, zie ik als een uitdaging. Hierbij maak ik vaak gebruik van beeldhouwwerk, soms gecombineerd met ready mades.

Biografie:

Geboren in 1954 te Lichtenvoorde, Gelderland. Studie Handvaardigheid aan de Algemene Hogeschool Amsterdam (1991). Afstudeerrichting BEELDHOUWEN. Sinds 1990 werkzaam als beeldend kunstenaar en docent Kunst.

 

www.bertvanherwijnen.nl

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren