Kunstlijn 2016 || LEEF NU!

Kunstlijn_posterKomend weekend start de Kunstlijn in Haarlem en ook dit jaar doe ik mee!

Een goede beschrijving van de Kunstlijn valt op de diverse sites wel te lezen. Voor mij is het in ieder geval een leuk jaarlijks terugkerend evenement waarin de creativiteit van Haarlem extra onder de aandacht wordt gebracht. En dat vind ik een hele goede zaak.

Zaterdag (4 nov) en zondag (5 nov) openen veel galeries, musea, ateliers, winkels en werkplaatsen hun deuren zodat het, vaak speciaal gemaakte werk, aan een breed publiek getoond kan worden. En natuurlijk kan dat ook bij mij! Zaterdag van 10.00 tm 18.00 u en zondag van 11.00 tm 17.00 u.

 

LEEF NU!

In relatie tot het thema van de Kunstlijn “Over morgen” heb ik dit jaar Leef!gekozen voor het thema LEEF NU! Of nou ja thema, het is eigenlijk meer een soort anti-statement. “Niets morgen, het gaat over vandaag. Morgen zien we wel weer.

Ik heb helemaal geen zin om een punt te maken over de haastige maatschappij waarin we leven enzo. Maar we zijn wel altijd maar bezig met beter – sneller – en de dag na nu. Wat nou als we wat meer zouden genieten van de dingen die we nu aan het doen zijn? Meer in het hier en nu dus.

In De Vishal in Haarlem is een overzichtstentoonstelling gemaakt met 1 uniek werkstuk van alle deelnemers. De werken zijn opgehangen aan visdraad waardoor het geheel een transparant en zwevend effect krijgt. Speciaal voor deze tentoonstelling heb ik een vette hanger gemaakt met als naam LEEF! De hanger is groot en grof, passend bij het thema noem ik het uitbundig. Doe maar eens gek.

 

stolpen_emptyDe stolpen hier op de foto zijn nog leeg maar daar komt snel verandering in. Als onderdeel van het thema LEEF NU! heb ik gekozen voor een serie van objecten en een aantal sieraden die te omschrijven is als een collage van het leven. In de werken komen elementen uit het leven terug. Elementen in de vorm van vormen, materialen of situaties. Het zijn elementen waarvan ik vind dat we er in het dagelijks leven meer bij stil moeten staan.

Voor het maken van de objecten heb ik gebruik gemaakt van zilver, edelstenen en hout uit Kreta. De sieraden zijn gemaakt van zilver en edelsteen.

Gast exposanten

Dit jaar heb ik niet 1 maar 2 exposanten te gast. Komend weekend zal er namelijk ook werk te zien zijn van Studio Epos en van Bianca Jonker.

Studio Epos zal aanwezig zijn met het sieraden concept The Hubble. Capturing the universe in a test tube is de spannende beschrijving die het concept met zich meedraagt. Deze beschrijving laat zich inpassen in het thema want het gaat om het behouden van het moment, voor morgen.

Bianca heeft bijzonder eigen werk meegenomen in de vorm van collages van eigen foto’s op hout en epoxie. Wat Bianca zelf zegt over haar werk: “Ik maak graag werk dat prikkelt. Werk dat je aan het denken zet. Wat is het? Wat zie ik? Wat roept het op? Ga je mee op ontdekkingsreis naar een andere wereld? Mijn wereld, veelzijdig in techniek en materiaal, kleurrijk en verrassend anders.

Al met al voldoende redenen om even langs te komen lijkt me. Jullie zijn van harte welkom!
Groeten Arjen.